dijous, 25 de juliol de 2013

PROJECCIÓ A LA FACULTAT D'AGRONOMS DEL DOCUMENTAL "FLOW, FOR LOVE OF WATER"


Des de l'Associació  Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres de Lleida  us convidem el proper dijous dia 25 de juliol a presenciar la projecció del documental de "Flow: for love of water (2008)"

Un documental molt interessant i pertorbador que reflecteix l'estira-i-arronsa entre la sanitat pública i els interessos privats respecte a un dels béns públics més comuns: l'aigua


Dia: 25 de juliol
Hora: 18:30 h.
Lloc: facultat d'Agrònoms (sala d'actes, edifici principal)

SINOPSIS:
Flow: és un impactant documental dels quals ens obren els ulls a una de les realitats més ignorades públicament però més amargues: la crisis de l'aigua i el negoci que representa, "l'or blau".

Se subtitula per amor a l'aigua i exposa en tota la seva cruesa fets com la privatització dels recursos aqüífers a tot el món, però especialment a Àfrica i Índia, que no deixa una altra opció a les famílies pobres que beure i usar l'aigua no potable dels rius; les empreses d'aigua embotellada, que assequen els camps d'Estats Units; o la construcció de preses a Àfrica i Xina, que obliga a la reubicació de les llars de centenars de milers de persones.

Durant un període de 5 anys, la directora i el seu equip han viatjat per tot el planeta entrevistant a experts: científics, activistes i representants governamentals i de les empreses.

Un documental que tots hauríem de veure i que exigeix un debat global perquè encara que el 70% del planeta està cobert d'aigua, només el 3% és aigua dolça i només el 1% és adequada per al consum dels més de 6.000 milions de persones que ho habitem.
La privatització de l'aigua, un ben imprescindible com l'oxigen, és intolerable, i la voracitat i falta de pietat de les corporacions és un comportament que ha de ser eradicat i jutjat com a crims contra la Humanitat. I
com exorta Vandana Shiva en el documental: l'aigua ha de protegir-se en tots els llocs del món.