dimarts, 21 de maig de 2013

XERRADA: IDENTIFICACIÓ D'ÀREES DE RECÀRREGA I MESURES DE PROTECCIÓ DELS PUNTS D'ABASTIMENT D'AIGUA PER A CONSUM HUMÀ.

La voluntaria del grup d'ESF-Lleida Andrea Sorli, realitzarà el proper dijous 23 de maig a les 18h, a la sala de juntes de l'edifici 5 (facultat d'Agrònoms), la xerrada "IDENTIFICACIÓ D'ÀREES DE RECÀRREGA I MESURES DE PROTECCIÓ DELS PUNTS D'ABASTIMENT D'AIGUA PER A CONSUM HUMÀ", emmarcada dins la campanya d'ESF Aigua de Tots un Dret i no una Mercaderia. En ella ens explicarà la seva experiència a el Salvador on ha estat realitzant el projecte final de carrera amb la col·laboració d'ESF i la Universitat de Lleida.

Aquest Projecte Final de Carrera, forma part d'un projecte més ampli d'investigació i recerca d'alternatives per millorar la situació de l'aigua amb finalitat d'abastament humà en el municipi de Tapalhuaca (El Salvador).  

El projecte anomenat "MILLORA DE LA GOVERNABILITAT DE L'AIGUA A EL SALVADOR A  TRAVÉS DEL ENFORTIMENT INSTITUCIONAL I CIUTADÀ" es va posar en marxa a principis de l'any 2012 amb Enginyeria Sense Fronteres Catalunya (ESF) i la Gerència d'Atenció a Sistemes i Comunitats Rurals (GASCR) de l'Administració Nacional d'Aqüeductes i Clavegueram del Salvador (CAMINA) amb fons de la Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), perquè pugui realitzar diagnòstics i propostes de intervenció ràpida pel que fa a proveïment i sanejament d'aigües per a les poblacions rurals.

A causa del creixement social i econòmic, l'ús deficient de l'aigua unit a males pràctiques agrícoles i  esforestació i la manca de sensibilització de les administracions i la població, en l'actualitat existeix un constant deteriorament de les zones de recàrrega, i el fet que no existeixin Llei General d'Aigua ni Llei d'Ordenament Territorial no ajuden a millorar aquesta situació. Per ells unit a l'enfortiment institucional és  mprescindible aquest estudi de protecció que promogui la conscienciació i les bones pràctiques garantint l'efectivitat i la durabilitat del treball en el temps.