dimarts, 1 de desembre del 2009

Projecció del documental "Cuando la Tierra llora. Operación Diablo"

El darrer 17 de novembre, al Cafè del Teatre de l'Escorxador, va acollir la presentació del documental "Cuando la tierra llora. Operación diablo" on es despulla l'engranatge mediàtic i vigilància que utilitza una corporació de la indústria extractiva d'or per neutralitzar la feina de líders ambientals a la regió de Cajamarca, als Andes peruans. Enginyeria Sense Fronteres-Lleida va organitzar l'acte amb la col.laboració del Col.legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida i de l'Ajuntament de la ciutat.


La presentació per part del propi "Diablo", el pare Marco Arana, i de la directora del documental van fer especialment interessant el documental que forma part d'una trilogia.
Durant el torn de comentaris que es va obrir un cop acabada la projecció, els més de 60 assistents, van interessar-se per la situació actual de la comunitat, per com va afectar la mort d'algun dels activistes a la resta del moviment, sobre com ha canviat la manera de treballar a les pròpies oficines de l'entitat GUFRIDES que treballa per denunciar les implicacions socioambientals de les activitats extractives al Perú.
Aquest acte va formar part de la gira que va portar els protagonistes a Girona, Lleida, Bilbo, Barcelona i Zaragoza per presentar aquest documental que té vocació de pel.lícula en un futur no molt llunyà.
Si voleu més informació podeu visitar la pàgina web de la productora: www.guarango.org