dimecres, 21 de febrer de 2007

L'aigua és vida

Avui he anat a la universitat a veure una petita exposició sobre l’abastament d’aigua als països subdesenvolupats i els problemes ocasionats per una mala gestió i un mal ús d’aquest preuat líquid. Ho he trobat força interessant, abarca una problemàtica que sembla llunyana però que és molt present en altres punts del planeta i que, si no fem res per evitar-ho, ben aviat afectarà a les nostres contrades.
Doncs en efecte, la manca d’aigua és un problema quotidià en els països del sud, on famílies senceres són obligades a subsistir sense quasi aigua o amb una aigua amb mal estat que produeix malalties incurables pels mitjans de què disposen. I tot això perquè? Doncs per culpa de les condicions meteorològiques, la privatització dels serveis essencials, la mala gestió d’aquest recurs NATURAL o bé pel control de tota l’aigua a una empresa adinerada que pot subornar a tort i dret a tot un govern.
Sembla estrany pensar que el líquid que ens dóna la vida passa tan desapercebut mentre que hi ha un altre líquid negre fastigós, oliós, producte de diferents descomposicions durant molt i molts anys que és la base de l’economia actual i motiu de quasi totes les guerres i desgràcies mundials. Curiós, el món està boig...