dimecres, 24 de març del 2010

Éxit en la projecció del documental FLOW

El passat dilluns 22 de març, dins el marc del dia mundial de l'aigua, ESF-Lleida va organitzar el passi del documental FLOW (For Love of water),  simultàniament amb altres 18 ciutats de Catalunya i Espanya.
En Jordi Matute, d'ESF Lleida, va comentar al public l'esperit del documental així com l'ocasió per la que es projectava simultàniament en 18 poblacions de l'estat: el Dia Mundial de l'Aigua. També va fer alguna pinzellada sobre el projecte de El Salvador al que donem suport des de Lleida.
A la projecció van assisitir una cinquantena de persones que van aplaudir al finalitzar la projecció. No es va obrir torn de comentaris donada l'hora però sí es van poder captar alguns comentaris a títol particular sobre la força de l'acció individual i que, de fet, no és que el documental descubreixi res de nou però si ratifica que segueixen existint els mateixos problemes.
Si us vau perdre la projecció o voleu més informació sobre aquest documental tan guardonat, us deixem el link a la seva pàgina oficial: http://www.flowthefilm.com/

dilluns, 15 de març del 2010

Projecció del documental FLOW (For Love of Water)

El proper 22 de març a les 20:30h, coincidint amb el dia mundial de l'Aigua, Enginyeria Sense Fronteres ha organitzat la projecció gratuïta del documental FLOW (For Love of Water) al Café Teatre de l'Escorxador (www.cafedelteatre.com) amb coordinació amb 14 ciutats més de l'Estat Espanyol.

Aquest guardonat documental de Irena Salina investiga ho que els experts cataloguen com el tema polític i mediambiental més important del segle XXI: la crisi mundial de l'aigua a la qual ens ha conduït la privatització del recurs en tot el planeta. El documental ens duu de Cochabamba (Bolívia) fins a Alwar (Índia), passant per Sud-àfrica, Canadà, França o Estats Units. Ens mostra les lluites dels ciutadans contra la privatització de l'aigua a les mans de Suez i Vivendi; les batalles legals i mobilitzacions socials contra les empreses embotelladoras Coca Cua o Nestlé Waters; o la construcció de preses a Àfrica i Xinesa que obliga a la reubicación de les llars de milions de persones. Aquests i altres casos, se succeïxen amb imatges que capten l'essència de l'aigua i amb opinions d'experts i activistes menjo Maude Barlow o Vandana Shiva. La pel·lícula presenta a molts dels responsables d'aquesta crisi, tant governamentals com corporatius, i ens fa veure la situació amb una claredat aterridora: Si es manté la creixent mercantilización de l'aigua en mans de les grans corporacions del sector, avalades per les institucions financeres internacionals (com el Banc Mundial o el Fons Monetari Internacional), ens estem enverinant a nosaltres mateixos i al nostre planeta. A més, tret que reafirmem la nostra voluntat social i política cap a una gestió pública, les coses només poden empitjorar. Una situació que segueix les pautes dictades per les multinacionals de l'aigua a través del seu Consell Mundial de l'Aigua. Unes pautes que busquen la incorporació de l'aigua en el mercat i la liberalització d'aquest. Que a més es presenten falsament com resposta als objectius del mil·lenni, quan en realitat únicament busquen el lucre i el control de l'aigua en mans de les grans corporacions. Un nou mercat amoral que es lucra de la contaminació i l'escassesa, i que només s'ocuparà d'aquells que puguin comprar l'aigua no de qui la necessitin. Avui dia, el negoci de l'aigua és ja la tercera indústria global darrere del petroli i l'electricitat. Més enllà de la mera denúncia, Flow també mostra les alternatives proposades per aquelles persones i organitzacions que lluiten perquè l'aigua es consideri un bé comú. El problema no és la falta de coneixement, sinó la falta de voluntat política. El repte avui és construir col·lectivament aquesta voluntat política, per amor a l'aigua i a tot el que representa.

dimarts, 2 de març del 2010

CINEFÒRUM AL CASAL SOCIAL ALTERNATIU LA MARANYA

El proper dimarts 16 de març el grup de Lleida d'Enginyeria Sense Fronteres organitza un cinefòrum amb el documental "Cuando la tierra llora", on es mostra les complicacions, les persecucions i les trames d'espionatge que van patir un grup d'activistes ambientals i socials del Perú per defensar la seva terra de les companyies extractives internacionals.
Contarem amb la participació de la Patrícia Rojas, membre d'aquest grup i una de les afectades en aquesta trama d'espionatge, que sembla extreta d'una pel·lícula d'acció però que mostra les dificultats reals que tenen per a poder lluitar pels drets de les persones.
Us hi esperem a tots el proper 16 de març a les 20h al CSA La Maranya!!!